Op 11 september aanstaande is er weer een reguliere ZEN Platformbijeenkomst. Er is zoals gebruikelijk aandacht voor de nieuwe BENG-norm en -eisen. Matthijs Visser, Business ontwikkelaar bij Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling (DGO) gaat in op publieke open warmtenetten, en er zijn weer een aantal prikkelende pitches en diepgravende kennissessies. Speciale aandacht is er deze keer voor het thema gezondheid, met de finalisten van de Mitros Gezondheidschallenge, en het NeroZero-lab met Willem Koppen.

Wat is ZEN?

ZEN staat voor Zeer Energiezuinige Nieuwbouw, van bijna energieneutraal (BENG) tot energieleverend, met de bewoner als uitgangspunt. ZEN is sinds 2015 het vervolgprogramma van de partijen in het Lente-akkoord (Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM, NVB en de minister van BZK). Met ZEN stimuleren de vier brancheverenigingen een kanteling in de woningmarkt, waardoor energie niet langer een kostenpost is, maar juist een ‘unique buying point’ voor de consument. En passant moet dit binnen de bouwbranche zorgen voor een soepele overgang naar de nieuwe eis van bijna energieneutrale nieuwbouw per 2020.

ZEN Platformbijeenkomst

Datum: dinsdagmiddag 11 september.
Locatie: Buitenplaats Sparrendaal, Driebergen-Rijsenburg

Met o.a.
Een plenaire inleiding van Matthijs Visser (Alliander DGO) over Publieke Open Warmtenetten op lage temperatuur bij nieuwbouw. Eindgebruikers krijgen dan op buurtniveau lokale duurzame warmte geleverd met een opengesteld net, kunnen bijvoorbeeld ook zelf opgewekte zonnewarmte terugleveren, en daarbij straks kiezen uit meerdere warmteleveranciers.

Klik hier voor het hele programma.

Voor wie?

De ZEN-platformbijeenkomsten zijn gericht op de bedrijven binnen het platform. Deelname is kosteloos. U ontvangt na uw aanmelding een bevestiging en een week voor aanvang een programma, een lijst van deelnemers en een routebeschrijving.

U kunt zich hier aanmelden.

Voor meer informatie over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met Claudia Bouwens, programmaleider Lente-akkoord: cb@lente-akkoord.nl. De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van het Lente-akkoord. Heeft u vragen over uw aanmelding? Mail dan naar info@lente-akkoord.nl

Meer weten? Neem contact op met Matthijs

Matthijs Visser

Senior Business Ontwikkelaar

Vul hieronder uw gegevens in en Matthijs neemt zo snel mogelijk contact met u op.