Wist u dat er volop restwarmte beschikbaar is in Nederland?

Warmte van o.a. motoren, koelinstallaties en verbrandingsketels wordt afgegeven aan de lucht of het water. Het gebeurt volop in de chemische industrie, de papier-, voedingsmiddelen- en maakindustrie, bij de verbranding van afval en in datacentra. Sommige bedrijven hergebruiken deze warmte in hun eigen productieproces. Als dat geen optie is, kunnen bedrijven via een warmtenet restwarmte uitwisselen met andere bedrijven en instellingen in de buurt. Denk aan glastuinbouw, zorginstellingen of zwembaden.
De verbinding regelen wij heel eenvoudig. Wij investeren in de leidingen, u betaalt een vaste fee voor vakkundig beheer en onderhoud. Zo profiteert uw bedrijf snel van de extra inkomsten en verduurzaming.

Warmte hergebruiken, winst voor iedereen

  • Bedrijven die hun restwarmte verkopen, profiteren van extra inkomsten.
  • Bedrijven en instellingen die aangesloten zijn op een warmtenet, werken duurzamer. Zij gebruiken minder fossiele brandstoffen.
  • Warmtenetten zorgen zo voor minder CO2-uitstoot en een betere lokale luchtkwaliteit.
Restwarmtenet_logo

Snel en goed met Alliander DGO
Alliander DGO investeert in warmtenetten. Wij zorgen voor de engineering, leggen de leidingen aan en zorgen voor vakkundig beheer en onderhoud. In plaats van zelf afspraken te maken met lokale aannemers en installateurs belt u Alliander DGO en kunt u rekenen op een betrouwbaar en veilig warmtenet tegen een eerlijke prijs.

Wilt u meer weten over het benutten van uw restwarmte? Neem dan contact op met Matthijs Visser of klik op onderstaande link voor meer informatie.

www.restwarmte.net

Meer weten? Neem contact op met Matthijs

Matthijs Visser

Senior Business Ontwikkelaar

Vul hieronder uw gegevens in en Matthijs neemt zo snel mogelijk contact met u op.