Het Nationaal Warmtecongres | 16 november 2017 | Philharmonie Haarlem

Hét nationale platform voor alle stakeholders in de warmte sector

Let’s take it to the next level

De verduurzaming van onze warmtevoorziening is onomkeerbaar. Om deze opgave uit te voeren zullen we alle zeilen bij moeten zetten. Randvoorwaarden moeten nu echt gecreëerd worden. Socialisering, CO₂ beprijzing, kostprijsreductie, zomaar een aantal issues die de positie van duurzame energie ten opzichte van fossiele bronnen een stuk voordeliger zouden maken. Maar waarom wachten? We moeten nú starten. En dat is mogelijk. We zien reeds verschillende succesvolle initiatieven.

Als gemeente ga je kijken hoe je je warmtevraag in kunt vullen. Wat en wie heb je daarbij nodig? Ketenregie is essentieel. Neem de regie!

De restwarmte van onze industrie biedt grote mogelijkheden. En verschillende partijen zullen hun verantwoordelijkheid moeten nemen. We moeten versnellen. En niet zo’n klein beetje ook. Hoe kunnen we dat bewerkstelligen? Want 2020 ligt al om de hoek, maar wat dan? Hoe gaan we verder richting 2050? Hoe zorgen we dat 6.000.000 woningen duurzaam verwarmd worden?

Vertegenwoordiging Alliander DGO in het programma:

12.20 – Inspirational Speech
Let’s make a change!
Roelof Potters, General Manager, Alliander DGO
“Warmtenetten gaan alleen groeien als klanten op warmtenetten willen worden aangesloten.”

15.45 – Special Interest Café’s
Van warmtevisie naar actie!
Shira Hollanders, Productmanager, Alliander DGO
“De energietransitie kan alleen plaatsvinden als het transparant, fact-based en concreet wordt gemaakt. Innovatieve tooling kan daarvoor zorgen!”

14.10 – Round Table Sessions
Co-creatie van restwarmteleidingen in 30 minuten
Matthijs Visser, Senior Business Ontwikkelaar, Alliander DGO
“Warmteuitwisseling zou makkelijker moeten zijn.”

Programma
U kunt HIER het volledige programma downloaden.

Tijdens het Warmtecongres zullen vertegenwoordigers van diverse partijen aanwezig zijn waaronder het Rijk, provincies, gemeenten, warmtebedrijven, energiebedrijven, woningcorporaties, projectontwikkelaars, afvalverwerkers, tuinbouwbedrijven, netbeheerders, technologiebedrijven, financiële instellingen, bouwbedrijven, adviesbureaus, VvE’s, bedrijfsverenigingen en bedrijvenpark management.

Wilt u op de hoogte blijven? Kijk dan snel op de website van het Nationaal Warmtecongres 2017

Interview Roelof Potters over zijn inspirerende speech tijdens Nationaal Warmtecongres 2017
Interview Roelof Potters over zijn inspirerende speech tijdens Nationaal Warmtecongres 2017

Meer weten? Neem contact op met Roelof

Roelof Potters

General Manager

“Meer dan ooit is Nederland doordrongen van de noodzaak om te stoppen met het gebruik van aardgas om lauw water te maken. Op dit warmtecongres gaan we na hoe warmtenetten een echt alternatief voor aardgas kan zijn. De uitdaging is gigantisch, maar de grootste is toch wel dat we miljoenen huishoudens moeten overtuigen dat een huis zonder aardgas er veel leuker op wordt. In amper 10 jaar tijd is bijna iedereen overgestapt van de vaste telefoonlijn op wifi. Zo moet het ook gaan met de overstap van aardgas naar warmte.”

Vul hieronder uw gegevens in en Roelof neemt zo snel mogelijk contact met u op.