Jaarcongres GEA | 1 februari 2018 | Concertgebouw de Vereeniging Nijmegen

“Energietransitie in Gelderland. Wat doe jij?”

Op 1 februari 2018 vindt het Jaarcongres van het Gelders Energieakkoord plaats bij Concertgebouw de Vereeniging in Nijmegen. Thema dit jaar is “Dit is het moment. Energietransitie in Gelderland. Wat doe jij?”. Alliander is één van de initiatiefnemers van het Gelders Energieakkoord en als netwerkbedrijf een essentiële partner in de energietransitie die gemeenten helpen. Van visievorming tot realisatie. Vroegtijdige start van de samenwerking met alle partners is daarbij essentieel. Het is tijd om te DOEN. Met het congres willen we iedereen graag meenemen in de ontwikkelingen rondom de energietransitie en in de noodzaak om op korte termijn op te schalen in tempo en volume. Al deze ontwikkelingen zijn met het oog op de Gemeenteraadsverkiezingen van 2018 van groot belang voor de keuzes die gemaakt moeten worden.

En wat doet Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling (DGO) in Gelderland?
Alliander DGO onderneemt veel activiteiten en is betrokken bij diverse projecten in Gelderland. Zo heeft DGO o.a. een Masterclass ‘Transitie Expeditie’ gegeven in de gemeente Lingewaard, een transportleiding gerealiseerd in Nijmegen en is DGO betrokken bij geothermie UDG Parenco. Ook is recentelijk een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente, energiebedrijf Engie en DGO gesloten om te komen tot een warmtenet in Winkelsteeg Nijmegen. Kortom, wij zijn één van de samenwerkende partijen die gemeenten in Gelderland helpt opschalen om de klimaatdoelstellingen te halen en toe te werken naar een nieuwe duurzame energievoorziening

Programma
Tijdens het middagprogramma werken we door middel van plenaire presentaties en workshopsessies aan een verdieping van de vier grote programma’s: Regionale samenwerking, Wijk van de toekomst, Bedrijven(terreinen) van de toekomst en Mobiliteit. ‘s Avonds zullen diverse sprekers hun licht laten schijnen op de ontwikkelingen die momenteel gaande zijn. Namens Alliander zal CEO Ingrid Thijssen spreken. En uiteraard worden de resultaten van het middagprogramma met de sprekers en de zaal besproken.

Meer informatie over aanmelden en programma: Klik hier

Meer weten? Neem contact op met Matthijs

Matthijs Visser

Senior Business Ontwikkelaar

Vul hieronder uw gegevens in en Matthijs neemt zo snel mogelijk contact met u op.