Financiële slagkracht in de ontwikkelfase

Veel Nederlandse regio’s bruisen van de kansen om duurzame energie op te wekken en lokaal te benutten. De grote uitdaging is de financiering van deze energienetwerken, omdat er een verhoogd financieel risico bestaat in de ontwikkelfase. Zodra de aansluitingen gerealiseerd zijn, is de exploitatie rendabel. Alliander DGO is daarom bereid om samen met lokale partners in de ontwikkelfase een belang te nemen in projecten. Met als resultaat dat aanbieders en afnemers van lokale duurzame energie sneller op elkaar kunnen worden aangesloten. 

Alliander DGO denkt in meerdere regio’s mee over en ontwikkelt samen met lokale partners financieringsoplossingen voor duurzame energieprojecten. In Gelderland is financieringsfonds DENG ontwikkeld.

DENG: Slimme financiering voor duurzame projecten

Duurzame Energienetwerken Gelderland financiert de ontwikkeling van infrastructuur voor lokale, duurzame energie in Gelderland, zoals warmte- en koudenetten en transportleidingen voor biogas. DENG is een joint venture van Participatie Maatschappij Oost Nederland (PPM Oost) en Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling (Alliander DGO).

Meer weten? Neem contact op met Matthijs

Matthijs Visser

Senior Business Ontwikkelaar

Vul hieronder uw gegevens in en Matthijs neemt zo snel mogelijk contact met u op.