Komt er bij uw productieproces meer warmte, koude, stoom, biogas of CO2 vrij dan uw bedrijf nodig heeft? Heeft uw bedrijventerrein energie over? Of heeft u interesse in de exploitatie van een geothermiebron? Huishoudens, andere bedrijven en instellingen in de buurt kunnen hiervan profiteren. Samen met potentiële aanbieders zoals industriële bedrijven, tuinders, afvalverbranders, rioolwaterzuiveringen en exploitanten van geothermiebronnen ontwikkelt Alliander DGO open transportnetwerken voor de uitwisseling duurzame energie.

Efficiënt en transparant

Aanbieders kunnen meerdere stromen aanbieden. Voor energie zijn dat bijvoorbeeld warmte, koude of biogas. Daarnaast is er CO2, dat benut kan worden als groeigas. Omdat wij aanbieders nauw betrekken bij de realisatie en uitbreiding van onze netwerken kunnen we samen tot efficiënte maatwerkoplossingen komen. Deze leiden tot hoge benuttingsgraden van onze netwerken en daarmee lage kosten. Doordat wij open netwerken aanleggen, is de prijsvorming voor het transport volledig transparant.

Leveranciers en collectieven
Bij de ontwikkeling van een energienetwerk moet ook de rol van energieleverancier worden ingevuld. Er moet immers een partij zijn die de verkoop van duurzame energie of CO2 aan de afnemers organiseert. Op de open netten van Alliander zijn naast de traditionele energieleveranciers ook lokale spelers, zoals energiecollectieven, welkom om voor hun leden duurzame energie in te kopen.

Meer weten? Neem contact op met Andre

Andre Schiltmans

Senior Business Ontwikkelaar

Vul hieronder uw gegevens in en Andre neemt zo snel mogelijk contact met u op.