Jong talent geeft energietransitie extra impuls (BLOG)19 juli 2017

Nederland gaat naar een duurzame warmtevoorziening. Voor 2050 zijn we allemaal van het aardgas af en zijn er alternatieve manieren voor het verwarmen van de gebouwde omgeving gerealiseerd. Dit betekent dat iedereen in Nederland met deze transitie te maken krijgt. En niet zo maar te maken krijgt – zelfs tot áchter de voordeur! Deze sector heeft een duidelijke opdracht en dit biedt een enorme kans om écht impact te maken binnen de energietransitie. Jonge professionals kunnen hierin een belangrijke rol spelen en Jong Warmtenetwerk biedt daarvoor het platform. Maar hoe gaan we dit voor elkaar krijgen?

Warmtesector… let’s go!

In een transitie is hokjes denken er niet meer bij, we moeten gezamenlijk aan de slag. Dat vraagt om samenwerking in de breedte van de warmtesector! De verbinding aangaan met energieleveranciers, woningcorporaties, lokale overheden, netbeheerders, projectontwikkelaars, aannemers en andere stakeholders.

We willen Van Gas Los, maar hoe ziet dit eruit? De transitie zal met name effect hebben op jongere generaties en hun (klein)kinderen. Er is dus jong talent nodig die hiermee aan de slag wil. Met nieuwe jonge mensen, komen nieuwe ideeën. Of deze ideeën zich richten op oplossingen voor de maatschappelijke uitdaging waar we voor staan, of dat deze ideeën zich richten op technisch innovatie: deze sector heeft het allemaal nodig.

En tenslotte is het nodig dat de sector zelf gaat groeien om de vraag die op ons af komt te kunnen bedienen. Ook hier biedt het aantrekken van jong talent dé oplossing. Want wie werken er straks nog in 2050? Wie gaat de volledige transitie naar een aardgasvrije toekomst realiseren? Inderdaad! Dat zijn de jonge talenten die vandaag de dag starten met hun carrière binnen de warmtesector.

Ben je benieuwd naar hoe de jonge generatie momenteel vertegenwoordigd is binnen de warmtesector? Check deze video van Jong Warmtenetwerk hieronder!

Video Presentatie Jong Warmtenetwerk
Video Presentatie Jong Warmtenetwerk

Wil jij ook impact maken?!

Wil jij écht impact hebben binnen de energietransitie, ben je nieuwsgierig naar de transitie van aardgas naar duurzame alternatieven en ben je onder de 35 jaar? Begin dan bij je aanmelden bij Jong Warmtenetwerk!
Jong Warmtenetwerk is een nieuw initiatief van Stichting Warmtenetwerk dat is opgezet door een aantal jonge professionals van verschillende organisaties. Jong Warmtenetwerk verbindt mensen (< 35 jaar) met affiniteit met de verduurzaming van onze warmtevoorziening. Jong Warmtenetwerk stelt kennisdeling en kennisverrijking gecombineerd met laagdrempelig netwerken centraal. Jij en toonaangevende sprekers maken de bijeenkomsten inspirerend.

Dus ben jij onder de 35 en heb jij interesse in de duurzame warmtetransitie? Wil je op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten en ontwikkelingen in de markt? Meld je dan aan via deze link én word lid van de LinkedIn-groep.

Meer weten? Neem contact op met Ingrid

Ingrid van Prooijen

Business Ontwikkelaar

Vanuit Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling (DGO) is Ingrid van Prooijen (Business Ontwikkelaar) als voorzitter betrokken bij het opbouwen van het Jong Warmtenetwerk.

Vul hieronder uw gegevens in en Ingrid neemt zo snel mogelijk contact met u op.