4 april 2018

Op 3 april vond in de Vruchtenbuurt in Den Haag de lancering van de Coöperatie Duurzame Vruchtenbuurt U.A. plaats. Een feestelijk moment, waar niet alleen werd geproost op de behaalde resultaten van het initiatief Warm in de Wijk maar ook aandacht werd gegeven aan de vervolgstappen met als einddoel een duurzame Vruchtenbuurt.

Het initiatief Warm in de Wijk werkt al sinds 2016 samen met de gemeente Den Haag, provincie Zuid-Holland en Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling (DGO) om de Vruchtenbuurt van duurzame warmte te voorzien. In 2017 is Warm in de Wijk actief de wijk ingegaan om buurtbewoners te informeren over hun verkenning om in de buurt over te stappen van aardgas naar een warmtenet met een duurzame bron. Daarnaast is Warm in de Wijk op verschillende momenten met de buurt in gesprek gegaan. In ieder geval 300 bewoners hebben hier met enthousiasme op gereageerd en aangegeven ‘warm’ te worden van het initiatief.

Bewoners krijgen stem in de warmtetransitie

Nu is het tijd om de groeiende groep betrokken buurtbewoners ook een stem te geven in de ontwikkelingen, voortgang en besluitvorming van de duurzame stappen in de buurt. Met de oprichting van Coöperatie Duurzame Vruchtenbuurt is de stap gezet om dit te organiseren. Sinds gisteren kunnen buurtbewoners ook lid worden van de coöperatie en deelnemen aan verschillende werkgroepen zoals Techniek, Communicatie en Integrale aanpak.

Alliander DGO wil de buurtbewoners van de Vruchtenbuurt graag feliciteren met deze belangrijke stap in het proces naar een duurzame buurt! Wij geloven dat bewoners betrokken moeten worden bij de energietransitie om zo tot gedragen oplossingen voor duurzame buurten te komen. Uiteraard blijven wij ook de coöperatie een warm hart toedragen en in het vervolgtraject actief betrokken bij het proces.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de plannen en activiteiten van Coöperatie Duurzame Vruchtenbuurt? Ga dan naar de website van Warm in de Wijk.

Meer weten? Neem contact op met Ingrid

Ingrid van Prooijen

Business Ontwikkelaar

Vul hieronder uw gegevens in en Ingrid neemt zo snel mogelijk contact met u op.