21 juli 2014

Wat

Warmte van de Nijmeegse afvalenergiecentrale ARN wordt gebruikt voor het verwarmen van bestaande en nieuwe woningen en bedrijven in het Waalfront en de Waalsprong.

Hoe

Eind 2014 jaar zijn 3.700 reeds gebouwde woningen aangesloten. Later volgen 9.000 nog te bouwen woningen. Bijzonder is dat nieuwe energiebronnen en gebruikers in de toekomst onder gelijke voorwaarden op het open warmtenet kunnen aanhaken.

Waarom

Het warmtenet is een belangrijke stap in de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energie. Het warmtenet draagt sterk bij aan de doelstelling van Nijmegen om in 2045 een energie neutrale stad te zijn.

Wie

ARN Afvalenergiecentrale B.V., gemeente Nijmegen, Nuon, provincie Gelderland en Alliander DGO.

Terug naar overzicht

Meer weten? Neem contact op met Jan

Jan Breedveld

Realisatiemanager

"De restwarmte van ARN in Weurt wordt gebruikt voor het verwarmen van bestaande en nieuwbouwwoningen en bedrijven in het Waalfront en de Waalsprong. Alliander DGO heeft hiervoor een transportnet aangelegd dat de bron met het net van Nuon en haar gebruikers koppelt. Dit is het eerste project waar Alliander DGO vanaf de ontwikkeling tot aan de exploitatie aan heeft meegewerkt. Trots om hier onderdeel van te mogen zijn."

Vul hieronder uw gegevens in en Jan neemt zo snel mogelijk contact met u op.