2 juli 2015

Wat

In 2015 hebben Alliander DGO, Industriewater Eerbeek (IWE) en papierfabriek DS Smith een biogas- en proceswaterleiding aangelegd tussen het waterzuiveringsbedrijf en de papierfabriek.

Hoe

Bij de zuivering van afvalwater van de papierfabrieken komt biogas vrij. Dit gas werd al langer omgezet in elektriciteit, maar de warmte bleef nog grotendeels onbenut. Dankzij de biogasleiding wordt het biogas volledig benut. De tweede leiding dient om het gezuiverde afvalwater terug te leiden van IWE naar de papierfabriek.

Waarom

De papierfabrieken in Eerbeek hebben veel proceswater nodig, onttrekken daarvoor grondwater aan de omgeving en produceren veel afvalwater. Bovendien wordt er veel energie gebruikt. De Eerbeekse papierindustrie en IWE zijn steeds op zoek naar oplossingen om verdroging van de bodem tegen te gaan en minder fossiele energie te gebruiken.

Wie

IWE, DS Smith en Alliander DGO, samen met investeringspartner ‘Duurzame Energienetwerken Gelderland’, investeren gezamenlijk    € 2,5 miljoen. Verder wordt dit project mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Stedendriehoek en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Alliander DGO is verantwoordelijk voor de aanleg, het beheer en onderhoud van de transportleidingen.

Meer informatie over financiering

Terug naar overzicht

Meer weten? Neem contact op met Matthijs

Matthijs Visser

Senior Business Ontwikkelaar

Vul hieronder uw gegevens in en Matthijs neemt zo snel mogelijk contact met u op.