Arnhem Noordtak

Wat

Het bestaande warmtenet Arnhem kan flink uitgebreid worden. Momenteel is een nieuwe ‘noordtak’ in ontwikkeling. De betrokken partijen en enkele grote potentiële afnemers, gaan in het warmtetransport samenwerken via een zogenaamde CIG-constructie. “CIG” staat hierbij voor de “Common Interconnector Gelderland”. Deze constructie maakt het mogelijk dat er meerdere leveranciers warmte vanaf de Arnhem-Noordtak gaan leveren aan (en eventueel ook distribueren naar) de klanten langs het tracé.

Hoe

Het tracé zou kunnen lopen vanaf de oostzijde van het centrum van Arnhem via de buitensingel, de Apeldoornseweg en het Sonsbeekpark naar de noordelijk gelegen wijk Cranevelt-Alteveer. In en aangrenzend aan deze wijk zijn o.a. het algemeen Ziekenhuis Rijnstate, Koninklijke Burgers Zoo, Braamberg en het Openlucht Museum gelegen.

Nieuws

Waarom

De gemeente Arnhem heeft de ambitie om klimaatneutraal te worden. Een warmtenet met restwarmte van onder andere afvalverbrander AVR draagt bij aan een schone, gezonde en duurzame regio. Bovendien is het streven dat de eindgebruiker minder gaat betalen.

Wie

O.a. Gemeente Arnhem, provincie Gelderland, Rijnstate, Burgers’ Zoo, Nuon en Alliander DGO.

Terug naar overzicht

Meer weten? Neem contact op met Roelof

Roelof Potters

General Manager

"Het begint met de ambitie van het Rijnstate Ziekenhuis en Burgers Zoo om veel energie te besparen. Waar het eindigt? Met een energieneutraal Arnhem Noord? Vast en zeker. We zijn die weg onherroepelijk ingeslagen."

Vul hieronder uw gegevens in en Roelof neemt zo snel mogelijk contact met u op.