7 maart 2016

Wat

In Amsterdam worden de kansen onderzocht om de energievoorziening van enkele prominente gebouwen op het Museumplein aan elkaar te koppelen. Het Stedelijk Museum, het Van Gogh Museum, het Concertgebouw, Albert Heijn Museumplein en Q-PARK hebben daartoe een intentieverklaring getekend. Alliander DGO is als netbeheerder en ontwikkelaar van duurzame energie-infrastructuren aangehaakt bij het initiatief. De Gemeente Amsterdam subsidieert het haalbaarheidsonderzoek dat inzicht moet geven in de financiële, technische en juridische uitdagingen.

Hoe

Door een onderlinge infrastructuur te ontwikkelen tussen de betrokkenen, kan duurzame warmte worden uitgewisseld. In het onderzoek wordt specifiek gekeken naar de technische mogelijkheden om de diverse WKO-systemen op elkaar aan te sluiten. De uitkomst daarvan moet een stevige basis opleveren voor een duurzame business case.

Waarom

De gebouwen op het zuidelijk deel van het Museumplein vormen een logisch cluster van vraag en aanbod. Een onderlinge infrastructuur voor het uitwisselen van duurzame energie is daarom een logische stap.

Wie

Stedelijk Museum, Van Gogh Museum, Albert Heijn Museumplein, Concertgebouw, Q-PARK, Alliander DGO en Gemeente Amsterdam.

Terug naar overzicht

Meer weten? Neem contact op met Joanne

Joanne de Vink

Business Ontwikkelaar

"Gezamenlijk optimaliseren we met onze lokale partners door het verbinden van verschillende WKO systemen. Dit lijkt een mooie kans voor het Amsterdamse Museumplein."

Vul hieronder uw gegevens in en Joanne neemt zo snel mogelijk contact met u op.