Combinatie biogas en aardgas voor nieuwbouwwoningen

Wat

De ontwikkeling van een nieuwbouwwijk in de Bloemendalerpolder in Weesp vraagt om een kritische benadering van de (duurzame) energievoorziening. Het BPD is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en heeft Alliander DGO ingeschakeld om mee te denken over de invulling van het energievraagstuk.

Hoe

Gebiedsontwikkelaar BPD kijkt samen met de gemeente Weesp naar invulling van de energievoorziening van de wijk Bloemendalerpolder. De rioolwaterzuiveringsinstallatie in de buurt van de nieuwbouwwijk kan ruw biogas leveren waarmee een deel van het gasnet gevoed kan worden. De combinatie van duurzaam biogas met aardgas door middel van een speciaal daarvoor ontworpen CV-ketel is dan een optie. Alliander DGO werkt mee aan het onderzoek naar de haalbaarheid van dit innovatieve net.

Waarom

De ontwikkeling van een nieuwbouwwijk is bij uitstek een goed moment om kritisch na te denken over duurzame energievoorziening. Voor elk gebied ziet dit vraagstuk er echter anders uit. De ligging van de wijk, type bouw en afstand tot een potentiƫle energiebron zijn factoren die hierbij van belang zijn.

Wie

BPD, Waternet, Gemeente Weesp, RWZI Amstel Gooi & Vechtstreek en Alliander DGO.

Terug naar overzicht

Meer weten? Neem contact op met Theo

Theo Voskuilen

Senior Business Ontwikkelaar

"De aanleg van een Bionet in een nieuwbouwwijk is een aantrekkelijke verduurzamingsoptie, ook voor ontwikkelaars. Zoals altijd is de mix, ook in de energievoorziening, het meest aantrekkelijk."

Vul hieronder uw gegevens in en Theo neemt zo snel mogelijk contact met u op.