Een stap dichterbij warmte van ‘Boxtelse bodem’

Wat

Een collectieve duurzame warmtevoorziening waarop meerdere warmtebronnen en afnemers kunnen worden aangesloten. Mogelijke warmtebronnen in Boxtel zijn de rioolwaterzuivering, waar warmte onttrokken kan worden aan het water. Ook duurzame warmte uit de verbranding van biomassa, zoals houtsnippers, lijkt een optie. Corporatiewoningen, nieuwbouwwoningen en gemeentelijke gebouwen, zoals het zwembad, scholen en kantoren, kunnen van de warmte profiteren.

Hoe

Eind 2015 hebben de partijen een eerste inventarisatie gemaakt van de warmtevraag met behulp van 3D ontwerptool HEAT. In 2016 wordt de haalbaarheid van het project verder onderzocht en wordt gekeken naar mogelijke warmtebronnen en verfijning van de warmtevraag.

Waarom

De gemeente Boxtel is ambitieus en wil in 2040 klimaatneutraal zijn. Door de ontwikkeling van een lokaal warmtenet kan hieraan een belangrijke bijdrage worden geleverd.

Wie

Gemeente Boxtel, Woonstichting Sint Joseph, Maris Projects, Waterbedrijf Brabant Water, Enexis Holding, Waterschap de Dommel en Alliander DGO.

Terug naar overzicht

Meer weten? Neem contact op met Ingrid

Ingrid van Prooijen

Business Ontwikkelaar

"De gemeente Boxtel heeft zich ten doel gesteld klimaatneutraal te zijn in 2040, én de energielasten voor haar inwoners te verlagen. Eén van de manieren waarop dit doel behaald kan worden is door de uitwisseling van lokaal beschikbare duurzame warmte. DGO ziet daar kansen voor en onderzoekt met onder meer netbeheerder Enexis, Woonstichting Sint Joseph, en de gemeente Boxtel, hoe dit gerealiseerd kan worden."

Vul hieronder uw gegevens in en Ingrid neemt zo snel mogelijk contact met u op.