14 november 2017

wat

Het Westland is een glastuinbouwgebied met een grote economische waarde voor zowel de regio als heel Nederland. Met het oog op de toekomst hebben de betrokken partijen een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om in 2021 een totaalpakket aan grondstoffen te gaan leveren aan de lokale ondernemers. Belangrijk onderdeel van deze overeenkomst is de ontwikkeling van infrastructuur voor zowel warmte als CO2 om duurzame energie beschikbaar te maken voor de Westlandse glastuinbouw.

Hoe

De huidige verwarming van de kassen gebeurt met gasgestookte ketels en warmtekrachtkoppeling (WKK). Door warmte uit de haven en aardwarmte beschikbaar te maken voor verwarming van de kassen kan er een flinke besparing worden gerealiseerd in het verbruik en de kosten. Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling zal als partner kennis, ervaring en investeringskracht inbrengen om de benodigde infra te ontwikkelen.

waarom

Samen met tuinders uit het gebied wil Warmtebedrijf Westland werken aan een duurzaam en toekomstbestendig tuinbouwkassengebied. Dit kan mede gerealiseerd worden door tuinders uit gebied toegang te geven tot duurzame grondstoffen.

Wie

Warmtebedrijf Westland en Alliander Duurzame gebiedsontwikkeling.

Gerelateerd nieuws

Meer weten? Neem contact op met Andre

Andre Schiltmans

Senior Business Ontwikkelaar

Vul hieronder uw gegevens in en Andre neemt zo snel mogelijk contact met u op.